Iedereen slaapt wel eens slecht. Maar als je langere tijd slecht slaapt of slaap tekort komt krijg je hier last van in je dagelijks functioneren. Daarnaast beïnvloeden het gevoel, denken, handelen en je omgeving de nachtrust. Een slaapprobleem is hierdoor een 24-uurs probleem. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Ben je sneller geïrriteerd, kun je je moeilijker concentreren of heb je het gevoel het overzicht kwijt te raken? Dit zijn enkele symptomen die mogelijk kunnen wijzen op een slaapprobleem.

Een slaapoefentherapeut biedt een effectieve manier om van je slaapprobleem af te komen. Samen met de therapeut wordt er gekeken naar mogelijke oorzaken van het slaapprobleem. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan de dag- en nachtinvulling, de slaapomgeving en het slaapgedrag. Met praktische tips en adviezen ga je aan de slag om de negatieve spiraal van het niet goed kunnen slapen te doorbreken, zodat je meer grip krijgt op je slaap. Met meer energie als resultaat!