Slaapoefentherapie

Iedereen slaapt wel eens slecht. Maar als je langere tijd slecht slaapt of slaap tekort komt krijg je hier last van in je dagelijks functioneren. Daarnaast beïnvloeden het gevoel, denken, handelen en je omgeving de nachtrust. Een slaapprobleem is hierdoor een 24-uurs probleem. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Ben je sneller geïrriteerd, kun je je moeilijker concentreren of heb je het gevoel het overzicht kwijt te raken? Dit zijn enkele symptomen die mogelijk kunnen wijzen op een slaapprobleem.

Een slaapoefentherapeut biedt een effectieve manier om van je slaapprobleem af te komen. Samen met de therapeut wordt er gekeken naar mogelijke oorzaken van het slaapprobleem. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan de dag- en nachtinvulling, de slaapomgeving en het slaapgedrag. Met praktische tips en adviezen ga je aan de slag om de negatieve spiraal van het niet goed kunnen slapen te doorbreken, zodat je meer grip krijgt op je slaap. Met meer energie als resultaat!

Ploegendienst
Wanneer u te maken krijgt met ploegendiensten kan dit ook een aanslag zijn op uw biologische klok. Mocht u slaapproblemen ervaren kan slaapoefentherapie ook hierbij u helpen.

Slaap en Zwangerschap
Tijdens je zwangerschap is het fijn en belangrijk dat je voldoende slaapuren maakt en dat je kwaliteit van je slaap goed genoeg is. Door de situatie te optimaliseren kan er een volledige en gezonde aanleg plaatsvinden van de baby. Denk hierbij aan de breinontwikkeling en het afstellen van de gevoeligheid van het stresssysteem van de baby.
Zwangerschapskwaaltjes kunnen je slaap ondermijnen, maar ook stress of onzekerheden, angsten of zorgen kunnen maken dat je ligt te woelen en te draaien. Het goede nieuws is dat er aan veel zwangerschapskwaaltjes iets te doen is waardoor de nachtrust verbetert.

Voor meer informatie hoe wij te werk gaan:
https://www.slaapoefentherapie.nl/slaap-zwangerschap-babyslaap

Baby Slaap ( 0 – 2 jaar)
Kinderen hebben een persoonlijke slaapbehoefte. Al bij baby’s heb je de langslaper, kortslapers en de gemiddelde slapers. Je kunt als ouders dus niet verwachten dat je baby volgens het boekje slaapt. Je mag oog en oor krijgen voor de slaperigheidssignalen en hierop adequaat leren reageren. Als ouders heb je dus ook veel te leren. Je mag rustig aan de verschillende huiltjes leren kennen, overprikkeling leren herkennen, je baby leren aanvoelen, ontdekken wat helpt en niet helpt, wat je baby leuk vindt en niet leuk vindt. Hoe beter deze afstemming lukt, hoe beter de baby de wereld begrijpt. Dit helpt bij het zelfvertrouwen en het gebalanceerd opgroeien en slapen.
Hoe beter je baby slaapt hoe beter jij als ouder ook kunt slapen. Wanneer je goed genoeg kunt slapen ben je veerkrachtiger en sterker de volgende dag.

Kinder Slaap ( 2 – 18 jaar)
Door de rijping van de hersenen, de ontwikkeling van het bioritme en later door de pubertijd kunnen er leeftijdsafhankelijke slaapproblemen ontstaan bij kinderen. Slaapproblemen bij kinderen zijn er altijd al wel geweest. Kinderen vormen de grootste groep van alle slapelozen. Echter in dit digitale tijdperk dreigen slaapproblemen nog verder toe te nemen. Kinderen zitten tegenwoordig vaak en lang achter beeldschermen, bewegen minder en slikken bij slaapproblemen vaak melatonine alsof het geen enkele kwaad kan