Werkwijze

Anamnese:
Na kennismaking zal de therapeut u een aantal vragen gaan stellen om zo een beter beeld te krijgen van uw klachten. De therapeut zal u vragen naar activiteiten of handelingen waar u moeite mee heeft of pijn bij ondervindt in het dagelijks leven. Dit gesprek zal worden vastgelegd in uw persoonlijk dossier. In overleg met u zal er een behandelplan worden opgesteld.

Behandeling:
Cesartherapie is een actieve therapie. Een behandeling duurt 30 minuten en is helemaal toegesneden op uw situatie. De Cesartherapeut weet als geen ander u te begeleiden, te motiveren en te coachen. De oefeningen gecombineerd met houding- en bewegingsadviezen moeten leiden tot een effectiever en efficiëntere manier van houding en bewegen. Dit, met als voornaamste doel om u klachten te verminderen en om de activiteiten en handelingen waar u in het dagelijks leven moeite mee heeft, te verbeteren. Wanneer er spraken is van een chronische klacht zal de oefentherapeut u begeleiden in het proces: ‘Omgaan met de pijn’. 

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat u zelf leert hoe u met uw pijnklachten om kunt gaan en hoe u ze in de toekomst eventueel kunt voorkomen.

Verslaglegging:
Wanneer een behandelsessie is afgesloten wordt er een eindrapportage naar uw verwijzer/huisarts gestuurd. Indien u hier bezwaar tegen heeft verzoeken wij u dit tijdig te melden.

Huishoudelijk Regelement: Klik hier voor ons huishoudelijk regelement.