Bekkenklachten

Bekkenoefentherapie is gericht op de behandeling van specifieke bekkenklachten, met name klachten in en rondom het bekken en de bekkenbodem. Bekkenklachten kunnen ontstaan tijdens en na de zwangerschap. Maar ook bekkenklachten als gevolg van bekkenbodemproblematiek, zoals incontinentie kunnen worden behandeld met bekkenoefentherapie. Binnen Cesartherapie Groenoord is Ester van der Drift de bekkenoefentherapeut. Caroline den Exter is gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten,

Bekkenbodemfunctiestoornissen:

De bekkenbodemspieren spelen een rol bij het sluiten en openen van de plasbuis, de anus en de vagina en het ondersteunen van de buikorganen (blaas, darmen, baarmoeder).
Bij bekkenbodemklachten, oftewel stoornissen in het functioneren van de bekkenbodemspieren, kan er sprake zijn van verminderde spierkracht, onvoldoende gevoel, teveel spierspanning, onvoldoende uithoudingsvermogen of het niet reageren op het juiste moment.
Lees meer

Bekkenpijn rondom de zwangerschap of na een val:

Rondom de zwangerschap maar ook na een val kan men last krijgen van bekkenpijn. Men spreekt vaak over een continu aanwezige pijn welke zich bevindt rond het bekken, de onderrug, het stuitje, de buik, aan de zijkant of de achterkant van de bovenbenen, in de liezen of aan het schaambeen. De pijn kan uitstralen naar de benen, de bovenrug en zelfs naar de nek. De klachten zijn vaak wisselend van plaats en sterkte. Ook kan de pijn soms ineens weg zijn waardoor onzekerheid kan ontstaan.
Lees meer